Salomon's Metalen verduurzaamt!

Van grasveld naar landschapstuin

Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein. En daar zijn we trots op!

Wadi

Het grasveld rond ons bedrijf is de laatste weken ingrijpend veranderd. Het lijkt nu nog wat kaal, het gras is weg en er is een soort ondiepe sloot gegraven. Maar dit is niet zomaar een sloot, het is een zogenoemde wadi. Wadi’s zijn een uitstekend middel om het stedelijke watersysteem te verbeteren. Bij een wadisysteem stroomt het water van daken en wegen niet in de riolering, maar via bovengrondse goten en/of greppels in de wadi. Daarnaast is het gras vervangen door een bloemrijkere beplanting.

Insectenhotel

Het insectenhotel, midden in de tuin is een echte blikvanger maar ook zeer belangrijk voor de voortplanting en overwintering van tal van wilde bijen. Bijen en andere insecten houden van warme, droge holletjes. Ze leggen hun eitjes in kleine holletjes in hout, riet of klei. Door de tuin in te zaaien met een natuurlijk bloemrijk graszaadmengsel wordt bovendien bijgedragen aan de biodiversiteit. Er ontstaat een aantrekkelijke omgeving voor tal van planten en insecten.

Zonnepanelen

Wij produceren zonne-energie! Op het dak van ons bedrijfspand staan maar liefst 836 zonnepanelen. Deze installatie levert op dit moment genoeg groene elektriciteit op voor 116 huishoudens.

Salomon's Metalen op RTL Z

Onlangs was Salomon's Metalen te zien op RTL Z. Bekijk de video. We nemen je graag mee in het verhaal van onze verduurzaming.

Het rode boekje

Wij hebben deze kennis uitgebreid vastgelegd in ons Voorraadboek, het bekende ‘Rode boekje’ van Salomon’s Metalen. Dit Voorraadboek wordt regelmatig geactualiseerd en is zowel in boekvorm als op onze website gratis beschikbaar.

Download hier het rode boekje.

Het rode boekje

Als Gronings familiebedrijf werken wij al meer dan een eeuw in de metaalgroothandel, de laatste 45 jaar onder de naam Salomon’s Metalen. Wij leveren het breedste assortiment aan metalen, dat wij met een uitgebreid machinepark op maat van de klant kunnen maken.

ISO gecertificeerd

Wij hanteren het ISO 9001 kwaliteitssysteem om de kwaliteit van onze producten en onze dienstverlening aan u te kunnen garanderen.

Contact